Overslaan en naar de inhoud gaan

Nevenactiviteit in de vorm van bier brouwen en commercialiseren

Toegegeven……. een beetje een rare wending……..een nevenactiviteit in de vorm van bier brouwen en commercialiseren voor voornamelijk de plaatselijke markt.

Wat de meesten onder jullie echter niet weten is dat naast de passie voor de boomkwekerij er een nieuwe uitdaging mijn pad kruist. Ik werk uiteraard nog dagelijks met héél veel liefde en toewijding in de kwekerij tussen mijn bomen. De boomkwekerij is het mooiste beroep aller beroepen en ik heb er persoonlijk alles aan te danken.

Ik ben echter ook de kleinzoon van wijlen Polydoor De Winter, alias ‘Stien –bier’, een brouwer van Wetteren-Overbeke. Mijn moeder was werkzaam op het ouderlijk bedrijf vanaf haar veertiende tot ze huwde op 27-jarige leeftijd met mijn vader. Na de dood van mijn grootvader hebben de 3 zonen het bedrijf verder uitgebouwd. Vandaag is het bedrijf in die hoedanigheid er niet meer.

Het brouwen moet dan ook aanzien worden als een eerbetoon aan hem en de familie. Het is dus een echt Wetters bier met een Wetters verhaal over een Wetters figuur. Stien-bier van hier !

De gebrouwen Stien-bieren zijn artisanale bieren met uitsluitend Poperingse hoppe van Bart Boeraeve (Belhop). Wij hebben samen, ik als Voorzitter van het Verbond van Boomtelers en Bart als consulent van de boomkwekerij héél goed samengewerkt van 2005 tot 2012. Ik ben blij en fier dat we die samenwerking van weleer hiermee opnieuw nieuw leven inblazen en versterken.

Ik verwijs graag naar het verhaal van mijn grootvader via de link op de website alsook naar www.stien-bier.be.

Ten gepasten tijden zullen jullie gebrieft worden inzake het aanbod van de bieren en bij interesse over de verkoop ervan.